Ett Smycke På Påskbuffén


Påsktårta med rårörda hallon 
10 bitar

Botten:                                       Fyllning och garnering:                         Rårörda hallon:
200 g sötmandel                        6 äggulor                                                           250 g frysta hallon
2 dl strösocker                           1,5 dl strösocker                                                1 msk florsocker
6 äggvitor                                    4 dl vispgrädde                                                1 lime
                                                      1 msk majsstärkelse
                                                      100 g smör
                                                      1/2-1 påse mandelspån
                                                      Hallon

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Rita två cirklar ca 22 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Smörj cirklarna med matfett. 

Botten: Mixa mandeln i en matberedare. Blanda mandeln med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandelblandningen. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt bottnarna svalna på bakplåtspappret. 

Fyllning och garnering: Vispa ihop äggulor, socker, grädde och majsstärkelse i en kastrull. Lägg ner matfettet. Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den blir tjock. Låt krämen bli riktigt kall. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. Lägg en botten på ett fat och bred på hälften av krämen och lägg på nästa botten och resten av krämen. Strö över mandeln och lägg på hallon. 

Rårörda hallon: Låt hallonen tina, mosa dem lätt och blanda med florsocker. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Smaksätt hallonen med lime skal och saft. Servera hallonen vid sidan om. Det blir en god brytning mellan hallonen och den söta tårtan. 

Mums!

1 kommentar: