Homemade Müsli

Istället för att gå till affären och köpa müsli, brukar jag fixa min egna. Det är både nyttigare, billigare och mycket godare. Här är mitt recept!

Ugn: 175°C
Tid: 30 min
1 påse boveteflingor (alternativt havre eller rågflingor)
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
0,5 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
4 msk kanel

Hacka nötterna grovt och blanda de torra ingredienserna.

Blanda:
0,5 dl rapsolja
1,5 dl vatten
1-2 msk honung

Häll över och blanda noggrant ner det i den torra blandningen. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn ca 30 min i 175°C. Rör om då och då! När müslin kallnat kan du eventuellt tillsätta hackad, torkad frukt t ex fikon, aprikoser eller russin. Lycka till!

1 kommentar: